PROJEKTER


Gung-ho Christmas Cabaret

December 2017 var jeg kapelmester på dette vanvidsprojekt. Vi var et tremands orkester (Thomas Sejthen, Morten Nottelmann og jeg) og skuespillere Anders Brink og Mette Rønne. Tryllekunstner Kim Andersen og komiker Niels-Peter Henriksen. Sammen lavede vi en julekabaret som spilled epå Teatret Svalegangen.

Kontrabasklarinetkvartet

Kontrabasklarinetkvartetten blev dannet specielt til Århus Jazzfestival 2014. Jeg var blevet opmærksom på at jeg kendte 4 mennesker som ejer dette ejendommelige instrument og det skulle fejres. Der blev indhentet forstærkning fra Tyskland (Rudi Mahall), fra USA (Chris Heenan), fra København (Jesper Løvdal) og så mig selv.

Vi spiller mestendels improvisationer, men vi spillede også en enkelt af mine kompositioner skrevet specielt til denne unikke konstellation. Det var vældigt sjovt og et virkeligt unikt lydbillede fik vi malet til koncerten. Kontrabasklarinetten har en virkelig distinkt lyd, ganske fjernt fra dens lillebror basklarinetten og med 4 igang på samme tid kan man komme ganske langt omkring. Den spiller både smukt og grimt på si helt egen måde.

Vi gør det meget gerne igen og jeg selv ser det som en ære at spille med så prominente musikere.

Kontakt mig for booking – vi spiller gerne bryllupper ;-)

Kongehipster

Dette band udsprang ad min tid som mentee hos Thomas Agergard. Igennem DJBFA fik jeg et mentorforløb bevilget, hvilket betød flere møder med Thomas til snak om musik, livet, øvning, karriere, komposition, fokus og andet relevant. Jeg spurgte Thomas om han ville spille en koncert med mig i Århus, som en slags afslutning på forløbet. Vi blev enige om at få P.O Jørgens og Thomas Sejthen med og så komme med nogle numre hver især. Jeg skrev 4 kompositioner specifikt til denne aften. Desværre blev P.O syg på dagen, men vi fik den fine Frans Rifbjerg med på trommer.

Det blev en rigtig fin afslutning på forløbet. Det er fantastisk at spille overfor en så dygtig instrumentkollega.

Curated by

I 2013 fik jeg lov til at afholde en række aftener på Ambassaden i Århus. En række aftner hvor jeg fuldstændigt måtte bestemme indhold og line-up. Det blev til 3virkeligt gode og meget forskellige aftner.

1: Den første var en koncert med nyskrevet musik for 3 trommesæt og mig selv på saxofon og basklarinet. Jeg ville undersøge det rytmiske aspekt i arbejdet med komposition og se om jeg kunne lave en sammenhæng mellem det og så melodierne på toppen, uden noget harmonisk grundlag til at binde tingene sammen. Det kom der meget fin musik ud af og jeg drømmer om at sætte det op igen.

2 : Den anden aften har vist sig at være den mest sejlivede. Jeg havde længe gået med en drøm om at spille sammen med en vaskemaskine (en længere historie, som i får hvis i kommer til en koncert med Maskinpark) Det udmøntede sig i et koncertkoncept, hvor jeg spiller improviseret musik sammen med en hel række ombyggede husholdningsapparater, en looppedal og nogle guitareffekter.

Jeg brugte en måned på at indkøbe, afprøve ideer og ombygge en tørretumbler, en saftcentrifuge, en bordventilator, en pladespiller, en elektrisk kartoffelskræller samt en del af ungernes legetøj til analoge loopmaskiner. Jeg fik hjælp af min svigerfar til at konstruere en fodpedal som kan tænde/slukke for aggregaterne og jeg øvede mig i at bruge guitareffekter og loopstation. Det var en fantastisk rejse og det blev en dejlig koncert. Siden har jeg spillet adskillige koncerter med dette setup under navnet : Jacob D solo / Maskinpark og arbejder på i øjeblikket på at stable en turne på benene.

3 : Den sidste aften under titlen Curated by : blev legendarisk (for de medvirkende om ikke andet). 4 musikere, 1 digter, 1 maler, 1 skulptør og en fotograf samlet i en forholdsvis lille rum, med det ene formål at frembringe et kunstnerisk udtryk under indtryk af hinanden. Musikken spillede, digteren skrev og blev transmitteret live på storskærm, maleren malede på flere lærreder samtidigt og i midten blev en skulptur til ud fra en samling skrot. Fotografen forevigede seancen, mens han samtidigt kunne fokusere på ting ”usynlige” for publikum eller bare fastholde en interessant detalje og projicere denne op på sin storskærm. En kakofonisk aften med konstant fokusforflytning og mange flere detaljer end den enkelte kan rumme.

Vi holdt seancen på halvanden time i denne omgang, men jeg håber snart at kunne gøre noget lignende over noget længere tid. Jeg håber og tror at publikum synes det var både sjovt, tankevækkende og interessant.

 

A Wolf River Tale

Jeg var kapelmester (Hokum Jester hamselv)  og medforfatter til denne mørke fortælling om en gøglertrups skæbnesvangre møde med ”djævelen”. En historie bundet sammen af musik fra mange forskellige kunstnere samt en del originalmateriale fra bandet ”The hokum Jester Orchetra” bestående af Frej Lesner, Gorm Askjær, Thomas Sejthen og jeg selv.

Det blev en fin forestilling med trylleri, dans, akrobatik samt flere spændende ”plottwist” undervejs samt en grufuld og lidt makaber slutning.

Toxic Slumbers

Jeg var kapelmester (Hokum Jester hamselv)  og medforfatter til denne mørke fortælling om en gøglertrups skæbnesvangre møde med ”djævelen”. En historie bundet sammen af musik fra mange forskellige kunstnere samt en del originalmateriale fra bandet ”The hokum Jester Orchetra” bestående af Frej Lesner, Gorm Askjær, Thomas Sejthen og jeg selv.

Det blev en fin forestilling med trylleri, dans, akrobatik samt flere spændende ”plottwist” undervejs samt en grufuld og lidt makaber slutning.